Gerçi ben tarifi verene kadar bahar geçti, yaz geldi ama bu papatyalar o kadar güzeller ki yazın da afiyetle yenilebilir bence siz de aynı fikirdeyseniz işte tarifi.
Malzemeler:
- 250 Gr. Margarin veya Tere yağ
- 1 Su Bardağı Pudra Şekeri (1 cup)
- 1/2 Su Bardağı Mısır Nişastası (1/2 cup)
- 1 Adet Yumurta
- 1 Portakal Kabuğu Rendesi
- 1 Çay Kaşığı Karbonat
- 4 Su Bardağı Un (4cup) (yaklaşık)
- 1 Çay Kaşığı Tarçın veya Zencefil (isteğe bağlı)
- Ahududu Reçeli
- Yağı kısık ateşte eritin ve ılımaya bırakın.
- Ilınan yağın üzerine pudra şekerini, nişastayı,karbonatı ve tarçını birlikte eleyin.
- Üzerine yumurtayı kırın, portakal kabuğunu rendeleyin.
- Çırpma teli ile iyice çırpın.
- 3 Bardak unu ilave edip hamuru yoğurun.
- Geri kalan unu hamur toparlanana kadar azar azar ekleyin. Sert olmayan ama çokta yumuşak olmayan bir hamur yapın.Kıvama gelince un eklemeyi bırakın.
- Hamuru 40 dk. buzdolabında dinlendirin.
- Yarım cm. kalınlığında açın ve çiçek kurabiye kalıbıyla şekillendirin.
- Kurabiyelerin yarısının ortasını küçük yuvarlak kalıpla çıkarın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- 180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında 9-11dk. pişirin.
- Fırından çıkarıp biraz ılıdıktan sonra tel üzerine alarak soğutun.
- Ortası delik kurabiyelere küçük bir süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpin.
- Çiçek kurabiyelerin ortasına bir çay kaşığı ahududu reçeli sürüp kurabiyeleri birbirine yapıştırın.Afiyet Olsun.
2-Portakal kabuğu yerine 2 yemek kaşığı kadar çok ince çekilmiş fındık veya kakao kullanabilirsiniz ya da sade de yapabilirsiniz..
Merhaba...
YanıtlaSilBloglari dolasirken blogunu kesfettim....
cok hosuma gitti ve izlemeye aldim
sende buyur gel cok sevinirim :-))
sevgiler...