18 Haziran 2011

Linzer Kurabiye

Papatyalar


Gerçi ben tarifi verene kadar bahar geçti, yaz geldi ama bu papatyalar o kadar güzeller ki yazın da afiyetle yenilebilir bence siz de aynı fikirdeyseniz işte tarifi.
 Malzemeler:
  • 250 Gr. Margarin veya Tere yağ
  • 1 Su Bardağı  Pudra Şekeri (1 cup)
  • 1/2  Su Bardağı Mısır Nişastası (1/2 cup)
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Portakal Kabuğu Rendesi
  • 1 Çay Kaşığı Karbonat
  • 4 Su Bardağı Un (4cup) (yaklaşık)
  • 1 Çay Kaşığı Tarçın veya Zencefil (isteğe bağlı)
  • Ahududu Reçeli
Yapılışı:
  • Yağı  kısık ateşte eritin ve ılımaya bırakın.
  • Ilınan yağın üzerine pudra şekerini, nişastayı,karbonatı ve tarçını birlikte eleyin.
  • Üzerine yumurtayı kırın, portakal kabuğunu rendeleyin.
  • Çırpma teli ile iyice çırpın.
  • 3 Bardak unu ilave edip hamuru yoğurun.
  • Geri kalan unu hamur toparlanana kadar azar azar ekleyin. Sert olmayan ama çokta yumuşak olmayan bir hamur yapın.Kıvama gelince un eklemeyi bırakın.
  • Hamuru 40 dk. buzdolabında dinlendirin.
  • Yarım cm. kalınlığında açın ve çiçek kurabiye kalıbıyla şekillendirin.
  • Kurabiyelerin yarısının ortasını küçük yuvarlak kalıpla çıkarın.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • 180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında 9-11dk. pişirin.
  • Fırından çıkarıp biraz ılıdıktan sonra tel üzerine alarak soğutun.
  • Ortası delik kurabiyelere küçük bir süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpin.
  • Çiçek kurabiyelerin ortasına bir çay kaşığı ahududu reçeli sürüp kurabiyeleri birbirine yapıştırın.Afiyet Olsun.
Not: 1-Fırınların pişirme süreleri farklı olabilir.Kendi fırınınızın sıcaklık derecesine ve pişirme süresine dikkat edin lütfen.
        2-Portakal kabuğu yerine 2 yemek kaşığı kadar çok ince çekilmiş fındık veya kakao kullanabilirsiniz ya da sade de yapabilirsiniz..

1 yorum:

  1. Merhaba...
    Bloglari dolasirken blogunu kesfettim....
    cok hosuma gitti ve izlemeye aldim
    sende buyur gel cok sevinirim :-))

    sevgiler...

    YanıtlaSil